[...] Rozkład jak widać każdego dnia inny. Muszę się w końcu na jakiś zdecydować. Jeśli, któraś z Szefowych zajrzy proszę o wskazówki. -> przy diecie wątrobowej. Kupiłam dziś chleb pszenno-żytni na zakwasie. Bez zbędnych dodatków - na targach produktów regionalnych. Pieczywo jasne w markecie przeraziło mnie przerażająco długą lekturą składu. Jutro [...]
Nabiału masz za dużo (392 g), a ograniczenie jest do 150 gram ;-) Chleb może być jeśli w składzie ma wodę, mąkę i sól, ale najlepiej piec samemu, na zakwasie - wychodzi naprawdę przepyszny. A tak poza tym to masz bardzo ładną sylwetkę startową :-) będę Cię podglądać. Zmieniony przez - amelia35 w dniu 2012-12-03 17:46:35
Hej ;-) Rzeczywiście dobrze byłoby, gdybyś wrzuciła zdjęcia sylwetki - w pozycji neutralnej. Co do tego co zawarłaś w pierwszym poście. Aktywność jaką obrałaś jest dla mnie przynajmniej niezrozumiała i kompletnie "niewstrzelona" Według mnie hula hop poobija Ci tylko talię (którą masz wąską jak to widać z obwodu ;-) ) ponadto same ćwiczenia na [...]
Mąka razowa pszenna 2000... Chyba lepsza niż żytnia 700 - bo to jasna mąka - w sensie bardziej oczyszczona. Piekę chleby w domu na zakwasie tylko - dlatego wkurza mnie dodatek drożdży we wszystkich tych chlebach (szybciej rosną, no i jak zakwas słaby albo stary to chleb i tak urośnie). Żytnią 2000 używa się tylko do zakwasu - ciężko upiec cały [...]
a tutaj dzisiejsza miska: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/5e043eaabc9c4886ad4dd951662f18e8.png I pytanie odnośnie makreli wędzonej: można czy unikać? ;) (a chleb kupuję razowy na zakwasie, ale zaznaczam żytni razowy, bo nie mogę znaleźć innego) Zmieniony przez - wika00 w dniu 2014-01-13 22:11:16
Pieczywo może znaleźć swoje miejsce w menu, tudzież należy wybierać dobrej jakości razowy chleb na naturalnym zakwasie z jak najkrótszym składem - bez zbędnych wypełniaczy. Kompozycja posiłków w kontekście smakowym jest wysoce indywidualna - istotna jest gęstość odżywcza danego posiłku.
Obli chleb mam na zakwasie ale robie tak: Zakwas okolo pol szklanki przechowuje w lodowce dodaje go do ciasta i zostawiam na noc do wyrosniecia rano wlaczam piec i pieke. I z tej porcji ciasta znowu zostawiam do nastepnego razu zakwas w ilosci pol szklanki. Dziewczyny musze wkleic te zdjecia bo czuje ze jest cos nie tak a sama nie umiem okreslic [...]
[...] nie tracic bezowocnie zakrzatalam sie w kuchni i narobilam zapsow żarelka. Wynik pola bitwy w kuchni to: ciastka owsiane, ciasto i babeczki fasolowe, pasztet fasolowy, chleb zytni na zakwasie. Zapasy na dlugo:-) Mankament to taki,ze babeczki nie chca wypasc z foremek i bede musiala je z nich sukcesywnie wyskrobywac ale co tam najwazniejsze, [...]
Nie jest zły aczkolwiek im mniej w składzie tym lepiej , nie licząc tych na zakwasie to optymalny jest taki skłąd zwykłych popularnych chlebów , mix jakiś mąk i np mąka żytnia ,mąka pszenna , woda , drożdże ( jak zakwas to super) sól . Teraz zauważyłem u siebie wysyp dziwnych nowych chlebów z długim składem i głównie to jakieś dziwne [...]
Dzięki za radę. Hantle powinnam mieć w przyszłym tygodniu. Na razie ćwiczę na tym, co mam. Zestaw ćwiczeń wczoraj ten sam, tylko ciężarki 3 kg. Wczorajsza dietka (warzyw było więcej, ale nie wszystko zważyłam). /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/b5329c5970f64407af51f680609338dd.PNG I dzisiejsza: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/b1285696bbf24fd5be5875adc0a6852a.PNG [...]
Ostatnio mam straszną na nie 'fazę'. Wszystko musi być w formie placków albo omleta :D OMLET: płatki owsiane, wpc, 2 jajka, arbuz, masło orzechowe, rodzynki Chleb razowy na zakwasie z jajkami Wiśniowy omlet /SFD/2016/7/29/1383687155bb4d9999d54ef46e0d06fa.jpg /SFD/2016/7/29/233d37d477234325ac95c6c173dcd9a4.jpg [...]
Czym mogę zastąpić ten pumpernikiel żeby zrobić kanapkę do pracy ? chlebem zytnim na zakwasie, ale robionym przez siebie (sklepowe sa raczej oszukane). Nie wiem co takiego robi ten zakwas, ale bardzo sycący jest taki chleb.
Danones użyj 3kg sztangielek następnym razem. Masz dużo więcej siły niż Ci się wydaje Możesz spokojnie robić 2 obwody na początku (ale więszym obciążeniem). Wklejaj tu wypiski z treningów, planów z piłką jest kilka Jak już sama pieczesz chleb to może spróbuj prawdziwy na zakwasie następnym razem, bez orkiszowej
[...] szansy przytycia choćby człowiek pochłaniał tony kalafiorów i brokułów :D). Pytam z ciekawości :) Wróciłam z zakupów, zaraz idę upiec schab zamiast kupnych wędlin i zrobić chleb żytni na zakwasie, mam nadzieję, że jakoś to pójdzie i nie wyjdzie mi jakiś podły zakalec %-). 30/30? Po takim treningu z moją kiepską kondycją chyba spocznę w grobie [...]
http://www.sfd.pl/-t752315.html poprawiaj miskę wzorując się na tym artykule. Głodówka, więc podciągnij białko tłuszcze i węglowodany, ale tylko ze źródeł podanych w artykule. Zero cukru, batoników, bułek pszennych, kurczaka z marketu, nabiału max 150g na dzień. Chleb sama pieczesz na zakwasie? Zmieniony przez - UNKNOVVN w dniu 2012-12-18 17:33:36
Chleb własnego wypieku, bo sklepowym nie ma co wierzyć. Często są barwione karmelem a obok żytniego chleba na zakwasie nawet nie leżały. Jak nie masz sprawdzonego zródła a samej nie chce Ci się piec to możesz zrezygnować z chleba a sięgać po inne źródła węgli. Produkty mleczne omijaj te chude, light, lekkie, 0% ;-), bo one są mocno przetworzone. [...]
[...] składniki. Gdy ciasto wyrośnie to odkłada żona na zakwas ok. 1/3 słoika 0,7 l - ilość nie ma większego znaczenia bo i tak robotę robią drożdże. Moja siostrzenica robiła chleb z mąki żytniej na zakwasie bez drożdży (rozrabiała wieczorem a rano lub później piekła) - wyglądał jak pumpernikiel. Mięso piekę w piekarniku - cieczy wydziela się [...]
[...] - z różnym skutkiem. OK, koniec tematu :-) Odpowiedział Pan: Gdy ciasto wyrośnie to odkłada żona na zakwas ok. 1/3 słoika 0,7 l Po co zakwas na sam koniec? Coś to daje? Zwłaszcza jak są drożdże? Może posmak :-) Może żywe kultury bakterii, które potem i tak giną w piekarniku.. :-) Pierwszy raz mi taki fajny chleb wyszedł. Planuję zgłębiać temat.